Uw eigen taalcapaciteiten verbeteren

Om samen met uw kind te werken aan zijn / haar taalontwikkeling is het belangrijk dat u zelf de juiste taalcapaciteiten beheerst. De ene ouder is beter in taal dan de ander. Daar tegenover staat weer dat de ene ouder veel creatiever is dan de andere ouder. Ieder heeft zo zijn of haar eigen capaciteiten en mogelijkheden. Dat maakt ieder mens speciaal en uniek.

Daarnaast is taal ook heel veranderlijk. Er komen regelmatig nieuwe spellingsboekjes uit. Een zeer bekende daarvan is het Groene boekje. Dit boekje wordt jaarlijks uitgegeven, omdat er vaak veranderingen zijn op het gebied van taal. Het kan dus ook zijn dat u woorden anders schrijft dan uw kind, omdat u het in het verleden anders heeft geleerd. Uw eigen taalvermogen updaten kan dus een goede start zijn.

Daarnaast zijn er in Nederland ook veel allochtone ouders, die de Nederlandse taal nog niet goed of niet volledig beheersen. Als u tot deze groep behoort, hoeft u zich daar niet voor te schamen. Dat u het initiatief neemt om de Nederlandse taal eigen te maken is een hele grote, moedige stap. Het is namelijk niet een gemakkelijke opgave.

Enkele sites waarmee u kunt werken aan uw eigen taal:

http://www.abcvandenederlandsetaal.nl/

http://nederlandsetaal.startpagina.nl/
(hierop kunt u vele links vinden)


Daarnaast worden er ook diverse taalcursussen aangeboden. Er zijn regelmatig cursussen te vinden in een buurthuis bij u in de wijk. Ook kunt u via LOI en NTI een cursus Nederlands volgen. U moet daarvoor wel betalen.

En natuurlijk niet te vergeten: U kunt ook de taalactiviteiten op onze website gebruiken als ondersteuning. Samen leren met uw kind is natuurlijk nog leuker, dan het zelfstandig leren van de nederlandse taal.

Wij wensen u in ieder geval veel succes!