Activiteiten week 3

Voor 3 - 6 jarige kinderen

Wandelen: U zult misschien wel denken, wandelen, wat heeft dat nou met een taalactiviteit te maken. Wanneer u samen met uw kind naar buiten gaat om een stukje te wandelen zult u er verbaasd van staan wat dit al niet kan doen voor de taalontwikkeling van uw kind. Al de dingen die u ziet tijdens het wandelen kunt u benoemen. Wijs tijdens het wandelen zoveel mogelijk voorwerpen, objecten en dergelijke aan. Hierdoor zijn de woorden het voor het kind makkelijker te onthouden en is het makkelijker om een betekenis aan het woord te koppelen. Lekker een frisse neus halen en het is nog leerzaam ook!

Voor 6 - 9 jarige kinderen

Themaweek: Bespreek samen met je kind dat je een thema tafel wil maken in huis. Kies hier een plekje voor waar tijdelijk wat spullen mogen komen te staan. U kunt hierbij uw kind laten beslissen waar het thema over zal gaan of u kunt dit zelf doen. Bij het maken van dit thema is het belangrijk dat uw kind alle informatie over het onderwerp verzameld. Bijvoorbeeld het thema herfst. Uw kind kan buiten spullen vinden, u kunt samen met uw kind naar de bibliotheek. Op deze manier leert uw kind niet alleen alles over het thema, het leert op deze manier ook informatie te verzamelen over een bepaald onderwerp.

 

Voor 9 - 12 jarige kinderen

Striptekening maken: Geef uw kind de opdracht om een striptekening te maken. Op deze manier kunt u het ook voor wat oudere kinderen leuk maken, om te oefenen met taal. Als uw kind het moeilijk vindt om een onderwerp te bedenken voor zijn / haar strip, dan kunt u het volgende doen: Laat uw kind 5 minuten kijken naar een tekenfilm, en zet deze daarna stop. Uw kind kan het onderwerp van de tekenfilm gebruiken om de strip te gaan tekenen, omdat hij / zij zelf gaat bedenken hoe het verhaal verder zal aflopen.

Je kunt natuurlijk ook het begin van een verhaal gebruiken.

 

 

 

 

Reageren op deze pagina

Vragen op ofmerkingen aan de hand van deze pagina? Of heeft u een aanvulling op deze pagina? Laat het ons weten! Geldig e-mailadres vereist.

Naam: *
E-mail: *
Opmerkingen: *
* Verplicht veld